SyKullans SySida

Om

SyKulla är ett litet företag som drivs av mig Sofia Uppström.

Sömnad har alltid varit ett stort intresse för mig, men vågade mig på trikåsömnad och barnkläder först när jag fått mitt andra barn och kände att jag ville ha mer variation på mina barns kläder än vad befintliga butiker kunde erbjuda.
Efter att sytt ett tag och börjat få mer och mer förfrågningar på beställningar bestämde jag mig för att ansöka om F-skatt och blev därmed registrerad som företagare och enskild firma.
Senare utvecklades det sig till att jag även designat eget tyg med dalahästar och kurbits som inte finns någon annanstans än hos mig.

Jag syr alla plagg själv hemma i Bäsna.
Alla modeller är hårt testade på mina egna barn, (i skrivande stund 3 st. födda 2010, 2012 och 2014), vänners barn och systerbarn.

Ekologiskt är något som är viktigt för mig och mina egna tyger trycks hos ett  företag här i Sverige som använder sig av gots-certiferad trikå av ekologisk bomull samt gots-certifierade tryckfärger.
Jag kompletterar mina egna tyger med enfärgad trikå och mudd av ekologisk bomull med gots eller oekotex-certifikation och köper enbart vinyl som är oekotex-certifierad till mina tryck.

Jag tvättar alla tyger innan sömnad, i parfymfritt och ekologiskt tvättmedel med en skvätt ättika för att binda färgerna.
Detta gör jag för att tyget ska vara färdigkrympt, att förhindra ev. avgfärgning och för att ev. rester från tillverkningen ska försvinna.

Jag hoppas att kläderna från SyKulla kommer ge er mycket glädje och slitas av glada barn!
Tänk gärna på miljön och skänk/sälj dom vidare när ni känner er klara med plaggen!

Tar gärna emot tankar, tips och åsikter och kontaktas via

Facebook ( http://www.facebook.se/SyKullansSySida ),  Direktlänk under fliken "blogg"
Instragram (SyKulla)
eller mail SyKullansSySida@hotmail.com

I mitt hus finns 2 st katter, vilket kan vara bra att tänka på om man är allergiker.

Om du saknar någon produkt eller storlek i shopen, eller vill beställa på annat sätt än med PayPal-betalning,  så tveka inte att höra av dig!